Hatha yoga

Copyright 2020 Yoga Studio Vlinder Alle rechten voorbehouden

Yoga is al eeuwenoude methode, afkomstig uit India, om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en te blijven. Hatha yoga is een heel fijne manier om je lichamelijk prettig te voelen en geestelijk in balans te zijn. Er ontstaat meer rust en harmonie wat de gezondheid en vitaliteit verbetert. Je wordt je meer bewust van lichaam en ademhaling.


Yoga verenigt lichamelijke met geestelijke bewustwording. Centraal staat het ervaren van het lichaam en de adem door specifieke lichaamshoudingen (asana's) en ontspanningsoefeningen. Hatha Yoga bevordert de gezondheid en leert je kracht te putten uit verborgen bronnen in het lichaam.


Onze gedachten zijn voortdurend in beweging. Vaak hebben we moeite om in het 'hier-en-nu' te zijn. Yoga helpt je bewust te worden van je gedachten en daardoor je geest te kalmeren. Yoga maakt het hoofd leeg. Het resultaat is meer rust, een betere concentratie en een hernieuwd bewustzijn van de keuzes die je maakt.Yoga is dan ook een uitstekende manier om fysieke spanningen los te laten. Tijdens het oefenen van de lichaamshoudingen leer je goed naar je lichaam te luisteren: waar liggen je grenzen, waar bevinden zich blokkades? Met de juiste ademhalingstechnieken kun je vervolgens deze grenzen verleggen en blokkades verminderen. Zo ontstaat meer ruimte en kan de energie vrij door je lichaam stromen.


Wekelijks een uur yoga doen betekent dat je iedere week een uur voor jezelf hebt om bij te komen. Dat uur vormt de basis. Het gaat om een bewustwordingsproces dat langzaam een uitstraling naar het dagelijks leven moet krijgen.


Yoga werkt op het spiritueel bewustzijn en is niet gebonden aan godsdienst of cultuur.