Power yoga

Copyright 2020 Yoga Studio Vlinder Alle rechten voorbehouden

Power Yoga is ontspanning door inspanning. Uiteindelijk ontstaat er meditatie door beweging!


Power Yoga is een krachtige dynamische vorm van yoga en is afgeleid van Ashtanga Yoga, een traditionele vorm van yoga uit India die 5000 jaar oud wordt geschat. In Power Yoga worden de asana's (yoga houdingen) aaneengeschakeld doormiddel van de adem. Hierdoor ontstaat er een 'flow' van bewegingen. De vloeiende bewegingen in combinatie met de gecontroleerde hoorbare ujjayi adem en de bandha's (energiesloten) activeren de energiestromen in je lichaam. 'Power' staat dan ook voor energie.


In een Power Yoga les komen fysieke- en mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Zowel lichaam en geest worden versterkt. Je lichaam wordt leniger en krachtiger, je krijgt meer energie, je lichaam reinigt zich en voel je innerlijke rust. Je kunt kiezen voor een redelijk fysieke uitdaging, de ene houding is gemakkelijker dan de andere, maar alleen jij bepaalt waar jouw grens ligt. Het gaat om naar binnen keren, voelen en ervaren.


Zo ziet een Power Yoga les eruit:

We beginnen altijd met het aarde element: om te focussen op de te volgen les, waarna de Zonnegroeten A en B worden gedaan om op te warmen, aansluitend aaneengeschakeld de asana's gevarieerd van staande, zit- en lighoudingen, daarna een Pranayama oefening (ademtechniek) en tenslotte sluiten we af met een welverdiende ontspanning!


Ik zou Power Yoga aanraden aan iedereen die op een 'actieve manier' meer harmonie wil brengen in zijn of haar leven. De kwaliteit van de aandacht die je jezelf kunt geven bepaalt de grootte van het effect, wat kan reiken tot ver buiten je yogamat.